Főoldal / Receptek / Főételek / Babos libacomb

Babos libacomb

Hozzávalók (4 főre):

4 kis libacomb
1 kis tubus Univer vöröshagymakrém
1 evők. Univer fokhagymakrém
4 evők. olaj
1 kisk. pirospaprika
fél evők. só
1 mk. csípős Piros Arany
1 kg fehérbab (konzerv)
1 evők. finomliszt
 
a tetejére:
1 evők. Univer fokhagymakrém

Elkészítés:

A libacombokat - miután bőrüket lefejtettük - az olajon (de lehet a bőrükből kisütött zsíron is) körös-körül megpirítjuk, majd kiemeljük.
A visszamaradó zsírban a vöröshagyma- és a fokhagymakrémet megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, és kb. 5 deci vízzel fölöntjük. A libacombokat belerakjuk, nagy lángon fölforraljuk, megsózzuk, a Piros Arannyal tüzesítjük majd kis lángon, lefödve, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük.
Amikor a hús már majdnem puha, a lecsöpögtetett babot is hozzáadjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, pár percig főzzük. A húst kiemeljük belőle.
A babot 10 percig pihentetjük, ezalatt zsírja följön a tetejére, ebből 2 evőkanálnyit egy kis lábasba átkanalazunk, a fokhagymakrémet megfuttatjuk benne. A lisztet a többibe szórjuk, és amint teljesen beitta, újból fölforraljuk. Ez az úgynevezett lisztszórás, amivel az étel levét sűrítjük. Tálaláskor a babot tálra halmozzuk, a libacombokat ráfektetjük, a húst az olajon megfuttatott fokhagymakrémmel megkenjük.
 
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc + áztatás
Egy adag: 741 kcalAdatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/