Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Amerikai klubszendvics

Amerikai klubszendvics

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg csirkemell- vagy pulykamellfilé,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál olaj,
1 nagy fej saláta,
4 közepes szem paradicsom,
4 főtt tojás,
12 dkg vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon),
16 vékony szelet szendvicskenyér,
6-8 evőkanál Univer majonéz

Elkészítés:

A faszenet begyújtjuk, s hagyjuk, hogy addig égjen, míg már csak izzik, s nem ég nagy erővel. Ez nagyjából fél óra, ami tökéletesen elegendő idő arra, hogy előkészüljünk a szendvicsekhez.

Ehhez a csirkemellet 4 szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal összeforgatjuk.

A salátát megmossuk, megszikkasztjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A paradicsomot és a főtt tojást fölkarikázzuk.

Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a csirkemelleket rárakjuk. Nagyjából 3 percig sütjük – akkor jó, ha a teteje is fehéredni kezd –, majd lapátkanállal megfordítjuk és kb. 2,5 percig sütjük a másik oldalát is. Amikor kész, átrakjuk egy tűzálló tálba. Ahogyan a helyünk engedi, a szalonnát és a kenyeret is megsütjük a rostélyon.

Következhet a szendvics összeállítása. Majonézzel megkenjük az első 4 szelet pirítóst. A saláta egyharmadát egyenletesen ráterítjük, amire a vékonyan fölszeletelt sült csirkemell kerül. Kenyér, egyharmadnyi saláta, majd a ropogós szalonna következik. Erre ismét kenyér kerül, amin a maradék salátát egyenletesen elosztjuk. Paradicsom és főtt tojáskarikákkal beborítjuk, végül a szendvicseket egy-egy, a majonézes oldalukkal lefelé fordított kenyérszelettel lezárjuk.

Végül éles késsel a kenyér héját körben levágjuk, az emeletes szendvicset átlósan félbehasítjuk, és mindegyikbe egy-egy „kardot” szúrunk. Tetejét olajbogyóval, minikukoricával, sült koktélvirslivel stb. is díszíthetjük.

Elkészítési idő: 35 perc (tűzgyújtás nélkül)
Egy adag: 862 kcal
Könnyű elkészíteni.
Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató SZMSZ kivonat Felhasználási feltételek ©2020 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/