Főoldal / Receptek / Univer Kisokos / A szalonnasütésről

A szalonnasütésről

A szalonnasütéshez szinte bármelyik fajta szalonna jó. Személyenként úgy 15 dekát számítsunk belőle, amit ujjnyi vastag szeletekre vágunk. Szükség lesz még vöröshagymára és puha kenyérre is.

A nyársakat mindig a szalonna bőréhez közel szúrjuk bele. Ha semmivel sem gazdagítjuk, akkor a nyárs végét ne szúrjuk át teljesen a szalonnán, mert hamar lángra lobbanhat. Csak akkor toljuk át rajta a nyársat teljesen, ha vöröshagyma, egy darabka kolbász stb. kerül még rá. A nyársra húzott szalonna felső részét bevagdossuk, hosszában és keresztben is. Sőt, egyes helyeken sarokra futó, átlós irányban vágják be, melynek célja az, hogy a kiolvadó zsír ezeken a csatornákon csuroghasson ki.

Fontos, hogy a szalonnát a tűz felett ne felülről lefelé tartsuk, mert akkor kiolvadó zsírja a tűzbe csöpög! A szalonnasütést először a kenyér pirításával kezdjük, amihez nem szükséges semmi különleges felszerelés, elég egy Y-alakú nyárs hozzá, amelynek villás végére ráhúzzuk a kenyeret és parázs felett megpirítjuk. Utána szalvétára vagy tányérra rakjuk. A tetejére hagymakarikákat halmozunk. A parázs felett forgatott szalonna olvadó zsírját a hagymás pirított kenyérre csorgatjuk. Azonnal fogyasztható.
Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/