Főoldal / Univer csoport

Univer csoport

Az 1948-ban alapított, 100 % magyar tulajdonban lévő, kecskeméti székhelyű Univer Cégcsoport napjainkra a hazai élelmiszeripar és kereskedelem kiemelkedő szereplőjévé nőtte ki magát. A vállalat összesen mintegy 1300 ember számára biztosít megélhetést, mellyel az alföldi város jelentős munkaadója. A cégcsoport egyik meghatározó tagja az Univer Product Zrt., mely ételízesítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, de a holding érdekeltségi körébe tartozik a kereskedelmi egységeket tömörítő Univer Coop Zrt. és a régió egyik legrégibb bevásárlóközpontja - a kecskeméti Alföld Áruház üzemeltetője - az Alföld Zrt. is. További cégcsoport tagok a holding feladatokat ellátó Univer Zrt. és Univer Szövetkezeti Zrt.; az Univer Product Zrt. romániai leányvállalata az Univer Product s.r.l. és a sporttámogatásért felelős Univer-Sport Kft.

Az Univer ismertségét elsősorban a magyar konyha elengedhetetlen ételízesítőinek számító magyaros termékeinek – az Erős Pistának és a Piros Aranynak – köszönheti, melyek a cég hetényegyházi telephelyén készülnek, csakúgy mint az Univer Gulyáskrém, Édes Anna, valamint a hagymakrémek. A magyaros termékskála új tagjai a Karikás Pista – nyers, szeletelt erős paprika saját levében -, valamint a Haragos Pista - extra erős, nyers, darált paprika. A vállalat által forgalmazott termékek palettája ennél azonban jóval szélesebb: Kecskeméten készülnek az Univer majonéz, mustár, ketchup, a salátaöntetek, az asztali szószok valamint a prémium gyümölcslekvárok, ivólevek, paradicsom alapú termékek és bébiételek is. Ez utóbbi esetében az alföldi cég kiemelt figyelmet szentel a korszerű technológia valamint gyártásbiztonsági feltételek megteremtésének, mely lehetővé tette, hogy a piacon egyedülálló módon az Univer bébiételei hozzáadott cukor nélkül és allergénektől mentesen készülhessenek. A cég termékeinek népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy az Univer a majonéz, mustár és magyaros ételízesítők kategóriában is piacvezető.

Az Univer 65 évre visszatekintő történelmében kiemelkedő szerepet játszottak a fejlesztések, újítások. Ennek nyomán bizonyos terülteken igazi úttörőként volt jelen a hazai élelmiszeriparban. Az Univer által kifejlesztett Piros Arany és Erős Pista mára legendás magyar termékek. 1975-ben cégünk elsőként hozott forgalomba konyhakész majonézt Magyarországon. A kecskeméti cég nemcsak a termékek kapcsán próbál lépést tartani a folyamatosan változó fogyasztói igényekkel, de a termelésben is igyekszik a lehető legmodernebb gyártási technológiákat alkalmazni. E tekintetben a vállalat életében mérföldkövet jelentett a 2009-ben átadott új kecskeméti gyártóüzem. A hárommilliárd forintból megvalósult beruházás lehetővé teszi a magyar és a külföldi piacok ellátását, a gyártási hatékonyság növelését, valamint a tartósítószer-mentes termékskála kiszélesítését a majonéz, mustár, ketchup és salátaöntetek termékkategóriákban. E termékkörökben a hagyományos tubusos, üveges és flakonos kiszereléseken túl 2011-től a talpas tasakos kiszerelés is helyet kapott, melyből a termék utolsó cseppje is könnyen kinyerhető.

Az Univer nem titkolt célja, hogy a magyar konyha utánozhatatlan ízeit minél több külföldi ország lakójával is megismertesse, megkedveltesse. Ennek kapcsán a hazai értékesítés mellett az utóbbi években egyre nagyobb szerep jut az exporttevékenységnek. A jelenlegi külföldi piacok közül Románia a legjelentősebb, de szerte a világon találkozhatunk a cég termékeivel: Németországban, Lengyelországban, az Egyesült Államokban, Kanadában, vagy éppen Ausztráliában.

Univer Product Zrt. Univer Coop Zrt. Univer Szövetkezeti Zrt. UniverZrt. Alföld Zrt. Univer Product RO SRL
Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/