Főoldal / Univer csoport / Univer-Agro Kft.

Univer-Agro Kft.

Univer-Agro Kft. keretei között egy Kecskemét melletti, elsősorban paradicsomra szakosodott mintagazdaság létesítésével kívánja szaporítóanyaggal ellátni és a legkorszerűbb termesztéstechnológiával segíteni paradicsom szállítóit. A mintagazdaság feladataival azonban számos más mezőgazdasági tevékenységet is gazdálkodásába integrál.

A gazdaság Szentkirály, Lakitelek határában 111 hektáron létesül. A terület négy, egyenként mintegy 25 hektáros szektorra oszlik, melyek részt vesznek a szántóföldi paradicsom termesztésében és annak vetésforgójának kialakításában. A fennmaradó 11 hektáron üzemközpont létesül, melynek része a fóliatelep (paradicsom palántázás és Haragos Pista alapanyag termesztés) és a fűszerpaprika törzsültetvény is. A mintagazdaságban folyó tevékenységek vízigényének kielégítésére öntözőművi beruházás indult el, mely több kútból, valamint öntözővíz tározóból és nyomásközpontból (szivattyútelep) áll. Innen csővezetékeken keresztül jut el a víz az öntözendő területekre.

Az Univer-Agro Kft. tevékenységének minden eleme az anyacég működését szolgálja. A rozstáblák termése a törökszentmiklósi feldolgozást követően különleges minőségű rozsliszt formájában a sütőüzemünkben köt ki. A bébiételgyártáshoz kapcsolódóan idén 10 hektáron termel sütőtököt, továbbá 32 hektáron pedig ipari paradicsomot.

Emellett itt folynak azok a paradicsom- és paprikakísérletek is, amelyek a két alapnövény egyre hatékonyabb termesztését és termeltetését hívatott szolgálni.

A paradicsomtermesztés környékén bekövetkezett felfutásának következtében felértékelődött a Mintagazdaság szolgáltatásokat végző tevékenysége is. A közelünkben termelő gazdák számára, palántázó gépekkel 134 ha-on, paradicsom kombájnnal pedig 149 ha-on végez gépi műveleteket. A Mintagazdaság korszerű gépeinek és berendezéseinek az alkalmazása a paradicsomtermesztés hatékonyságának a növekedésén túl együtt jár a betakarítás tervezhetőségének és a learatott paradicsom minőségének a javulásával is.

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/