Főoldal / Univer csoport / Univer-Sport Kft.

Univer-Sport Kft.

Az Univer-Sport Kft. az Univer-cégcsoport teljes jogú tagja, önálló gazdálkodást folytat, ugyanakkor alkalmazkodik a holding szabályaihoz. Az Univer-csoport 1991-ben állt a sport mellé, ettől az évtől kezdte támogatni a kecskeméti kosárlabda csapatokat.

Az Univer Szövetkezeti Zrt. tulajdonában lévő Sportvállalkozás 2001-ben kezdte meg tevékenységét azzal a céllal, hogy működtesse az addigra az Univer érdekeltségébe került szakosztályokat, elsősorban a férfi kosárlabdát (nem titkolt cél volt az is, hogy megmentse a működésképtelenség felé sodródó, 2011-ben 100 éves Kecskeméti Testedző Egyesületet, a városi sportélet szimbolikus szervezetét). A Sportvállalkozás végzi a szakosztályok gazdasági irányítását, a gazdálkodással kapcsolatos valamennyi egyéb feladatot és biztosítja a szervezeti hátteret.

A sportvállalkozás ebben az időszakban négy szakosztállyal működött (kosárlabda, birkózás, súlyemelés, vívás), mely 2009-ig tartott. Ebben az évben a tulajdonos komoly változásra szánta el magát, mely döntés alapján a cég kiszállt a profi kosárlabda sportból, a sportból azonban nem.

2009-től továbbra is négy szakosztállyal működött a sportvállalkozás, melyben az asztalitenisz, mint új sportág kapott szerepet.

2012. év végén ismét komoly változások következtek be a Sportvállalkozás életében, a közgyűlésen a KTE és a KTE Súlyemelő Klub úgy döntött, hogy kilép a sportvállalkozásból.

2013. január elejétől a sportvállalkozás neve Univer-Sport Kft. Melyben új sportágként jelent meg a Lovas Szakosztály.

A többi szakosztály továbbra is változatlan keretek között folytatja tevékenységét.

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/