Főoldal / Univer csoport / Univer Szövetkezeti Zrt.

Univer Szövetkezeti Zrt.

Az Univer Szövetkezeti ZRt-t 344 magánszemély és 4 belföldi társaság alapította. Az Univer Cégcsoporton belül tulajdonosi funkciókat lát el és ugyanakkor – külön szerződések alapján – szolgáltat is a többi társaságnak; lényegében a holding központi szervezete. A cégbíróság 2002. szeptember 6-án jegyezte be.

A cégcsoporton belül logikus – hiszen hatékony és költségtakarékos – egyetlen adminisztratív szervezet működtetése. Ez egyúttal a tulajdonos számára – a nyilvántartások kézbentartása révén – garancia arra, hogy fölösleges áttétek, egyeztetések nélkül tudjon élni jogaival. Az egyetlen – központi – szervezet működtetésével érvényesül a cégcsoport tagjainak egységes szemléletű irányítása, beszámoltatási rendszere, amellett ez a rendszer szolgálja a leghatékonyabban előállítható holding-szintű konszolidációt illetve információt.

A központi szervezet az irányítási funkciójának keretében ellátja a leányvállalatokban lévő befektetések tulajdonlásából eredő jogainak gyakorlását. Az irányítási szerep gyakorlása kiterjed a cégcsoportra összesíthető információs rendszer kiépítésére, a holding egészére vonatkozó átfogó stratégia kialakítására – beleértve akár új üzletágak létrehozását is –, a nagyságrendben lévő előnyök, a jobb jogi megoldások keresését. Feladatai közé tartozik a folyamatos forgóeszköz-ellátás, a finanszírozás, a tőkeátcsoportosítás csoportszintű kezelése is. Az Univer Szövetkezeti Zrt. szervezetében történik a tagvállalatok éves beszámolóinak konszolidálása és a holding pr-munkájának kidolgozása. A Zrt. feladata továbbá az ingatlanhasznosítás illetve a központi székház üzemeltetése.

Az Univer Szövetkezeti Zrt. operatív, mindennapi munkája a leányvállalatok ügyviteli folyamatainak rögzítése – munka- és bérügyi, pénzügyi-, főkönyvi-, adó-, tárgyi eszköz- és részvénykönyv-vezetési illetve nyilvántartási feladatok ellátása, a különböző adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése.

Univer Szövetkezeti Szolgáltató és Vagyonkezelő Zrt.

Cím: Kecskemét, Szolnoki út 35.
Telefon: +36 76 515 700

Adószám: 12876961-2-03

Vezérigazgató: Szarka Balázs

Cégvezető: Katonáné Deák Valéria

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/